Over dokter Wilmink


Kwalificaties

Ik ben in het register van individuele Beroepen in de Gezondheidszorg ingeschreven als psychiater (89024949701) en als psychotherapeut (59024949716). Mijn registratie als GZ-psycholoog (39024949725) heb ik laten vervallen.  Daarnaast heb ik aanvullende opleidingen gedaan in EMDR en hypnose, en ben ik groepspsychotherapeut. Tenslotte ben ik epidemioloog en gepromoveerd in de Geneeskunde. Ik volg bij-en nascholing volgens de regels van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en heb als lid van die vereniging in 2016 weer een KwaliteitsVisitatie gehad, met goedkeuring als resultaat. Tevens maak ik deel uit van een zogenaamde intervisiegroep.

Ervaring

Opleiding Psychiatrie 1988-1992 (basisopleiding, half jaar acute psychiatrie, half jaar sociale psychiatrie, één jaar klinische psychotherapie). Daarna werkzaam op de polikliniek van Licht en Kracht (nu GGZ Drenthe), vanaf 1996 tevens als Hoofdopleider Psychiatrie (tot september 2008). Vanaf 2002 overgestapt naar het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (ziekenhuispsychiatrie) en daar een afdeling psychiatrie opgezet voor patiënten met ernstige lichamelijke en daarnaast ook psychiatrische problemen. Tevens zes jaar voorzitter van de Medische Staf. Sinds september 2015 gestopt in het WZA en gestart als vrijgevestigd psychiater.

Persoonlijk

U komt niet voor mij maar voor uzelf. Om die reden ben ik erg terughoudend met het vertellen over mijzelf, de ervaring leert dat weet hebben van allerlei persoonlijke zaken van uw behandelaar niet bijdraagt aan de voortgang van uw behandeling (eerder integendeel).